מסעדת קיארה

ירושלים והסביבהאירועים במסעדות
כתובת: 
רחוב רמב"ן 8 , טחנת הרוח רחביה, ירושלים.
טלפון: 
איש קשר: 
נדב קרמר
מספר אנשים: 
מ-10 עד 120
תאור כללי: 

מאז פתיחתה, באפריל 2006, מושכת אליה מסעדת קיארה הכשרה (למהדרין בהשגחת אגודת ישראל) קהל רבגוני ומהווה נקודת מפגש עבור חילוניים וחרדים, צעירים ומבוגרים, ירושלמים שורשיים וכאלה שעלו לרגל לעיר הבירה ומבקשים ליהנות ממסע קסם קולינארי.

 

למילה "קיארה" משמעויות רבות ומגוונות – בנורווגית פירושה אלה, באפריקה זהו נהר יפהפה ואילו באיטלקית, בכתיב מעט שונה, מדובר בהארה. בירושלים, קיארה היא מסעדת שף יוקרתית שמעניקה לאורחיה חוויה מרגשת המצדיקה את השם המחייב.

שני עקרונות מנחים את האנשים העושים מלאכתם ב"קיארה", הראשון - כל לקוח הוא אורח. השני - כל אורח חייב לעבור חוויה מיוחדת ומושלמת במסעדת קיארה

 

החוויה ב"קיארה" מתחילה עם ההגעה אל המבנה הקסום של טחנת הרוח ברחביה המשמש אכסניה למסעדה. היא ממשיכה עם עיצוב פנים מתוחכם, מינימלי וחם שגם בו אור הוא מוטיב מרכזי: חלל רחב ידיים, שולחנות גדולים, חלונות מקושתים וגופי תאורה מרהיבים ביופיים. ל"קיארה" אסתטיקה הנובעת מתאורה אלגנטית המשחקת עם העין ומושכת את הלב

 

מלצרים חרישיים, קשובים ומקצועיים מקבלים את פני הלקוח במסעדת קיארה. הסברים מפורטים על מנות מיוחדות המשתנות מדי יום, המלצות על יינות המתאימים לארוחה (חלקם ניתן למצוא במסעדה עוד טרם השקתם לקהל הרחב) ודאגה להנאה מושלמת – כל אלה מבטאים את העקרונות עליהם אמונה קיארה

 

השף במסעדת קיארה, אורי שקד רשף, מציג מטבח ישראלי עכשווי כשר, מוקפד ומדויק. חומרי גלם ים- תיכוניים מובחרים זוכים לבישול היונק ממסורות צרפתיות ואיטלקיות והופכים למנות מפתיעות מהנגיסה הראשונה ועד לסיום הארוחה. בין השאר תוכלו ליהנות ב"קיארה" ממנות כמו: טרטר טונה אדומה צרובה עם ספייסי מיונז על אורז ואצת נורי; פטה כבד עוף עם מרווה, פלפל שחור ובצל קריספי; אנטרקוט צרוב ברוטב דמי גלאס ופטריות שיטאקה; סלמון בקראסט אגוזים עם טפנד זיתי קלמטה ועוד

 

האוכל הנפלא, השירות הקשוב ומאיר הפנים ומוזיקת הרקע הנינוחה שמשלבת בין ג'אז רך לבין פופ קלאסי הופכים את הארוחה ב"קיארה" לחוויה מרגשת.