מאמרים

אוכל – מזון, כל דבר שמיועד לאכילה... צורך קיומי בסיסי או עולם שלם של רגשות, תחושות, זכרונות ומחשבות?? מבלי לתת את הדעת על כך, כולנו אוכלים, מרגישים, חושבים, יוצרים, מתעסקים באוכל כל הזמן. ריחות, טעמים ומרקמים מלווים אותנו משחר ילדותינו (חלב אם, מרק עוף...) ומשאירים בנו חותם. השפה שלנו עשירה בדימויים, ביטויים והשלכות הקשורים לאוכל (קשה לעיכול, אכלת אותה, ולקינוח... הדובדבן שבקצפת...), מה, מתי ואיפה נאכל הן שאלות שגורות בשגרת יומנו.

אירוע ההפקה שלכם מתקיים בעוד מספר חודשים ואתם חדורי מוטיבציה להפוך אותו לאירוע שלא ישכחו במהרה.
כהרגלכם בקודש, אתם אוהבים להקפיד על הפרטים הקטנים וחשוב לכם שהכל יתקתק.

אבל האם עצרתם לרגע וחשבתם איך ניתן להפוך את הלקוח שלכם לשלכם באמת ? התשובה דיי פשוטה למען האמת, רק צריך להבין את הצרכים והרצונות הנסתרים של קהל היעד שלכם ולגעת בדיוק באותן נקודות רגישות, בדיוק כמו שלכל אחד מאתנו יש את אותן נקודות שמדגדגות אם רק נוגעים בהן.

עדת האתיקה של הכנסת פרסמה הבוקר (שני) הוראה האוסרת על חברי כנסת להרצות בכנסים שמארגנים גופים עסקיים. זאת, בין אם חבר הכנסת מקבל כיסוי הוצאות ובין אם לא. כמו כן, הטילה הוועדה שורה של מגבלות על חברי כנסת המשתתפים בכנסים שמארגנים גופים ציבוריים (דוגמת כנס הרצליה של המרכז הבינתחומי, כנס קיסריה של המכון הישראלי לדמוקרטיה והכנס השנתי של לשכת עורכי הדין באילת).

מנהל ההדרכה בארגון עסוק בידע אותו הארגון צריך על מנת ממש את מטרות המערכת. הוא עסוק בלהיות מעודכן בידע עדכני. פילוסופיות חדשות. מרצים חדשים וישנים. הוא בקשר עם כל המחלקות בארגון בהבנת צרכיהם ובנקודות התורפה של התנהלות העובדים בהפנמת הידע ויישומו בדרך לשדרוג הארגון למימוש חזונו וערכיו.

כמובן שהוא הופך להיות איש מפתח בתהליכי שינוי של הארגון. מנהל ההדרכה חייב כמו כן להיות מעודכן במחירי הדרכה בשוק והבנת עלות תועלת ברמה התקציבית של כל פעולה הנעשית מטעמו. הוא מייצר, או משתמש במשובים קיימים על מנת לבדוק אפקטיביות הדרכה- בתום ההדרכה ולאחר מכן על מנת לבדוק הטמעת הידע. הבנתו את ההתנהגות האנושית חשובה ביותר על מנת לתת מענה של בול פגיעה למשתלמים. במהלך 24 שנות עבודתי בהדרכה, המשולבת בהמשך למידה, להלן כמה עובדות המתגלות יום יום בשטח: שינוי אמיתי בעקבות הדרכה הוא ברמה של נס. הלומד מקבל ידע שלא תמיד באמת מאמין שיעזור לו.

מדינת ישראל על אף גודלה הקטן יחסית רוויה בכנסים מקצועיים ואירועים עסקיים. עובדה זו יוצרת סביבה תחרותית ומחייבת עורכי כנסים ליזום פעילויות של שיווק פרסום ויחסי ציבור במטרה להגיע אל ליבם של המשתתפים הפוטנציאלים ולעיתים גם אל קהל נרחב יותר.
כל החלטה שמתקבלת לקראת האירוע יש השלכה ישירה על המוזמנים ועל סיכויי ההצלחה של הכנס.
בשורות הבאות נסקור כמה נקודות בעלות השפעה משמעותית על קהל היעד.

הפחד הגדול ביותר של מארגן אירוע הוא הכישלון. כבני אדם אנו מונעים על ידי הפחד מכישלון והפחד הזה במקרה הטוב מניע אותנו להצלחה, על המקרה הרע לא צריך לדון...
אם כך, איך אפשר לתכנן מראש אירוע מוצלח? איך ניתן לדעת בוודאות שכולם יגיעו, שהמקום יתפקד, ושלא ייפול למישהו המסך על הראש תוך כדי נאום? יש מספר טיפים אשר יכולים להיות תבנית תכנון אירוע עבורך, גזור ושמור!

לא כל מנהלת רווחה היא מפיקת אירועים מנוסה ומיומנת שמצליחה להישאר עם היד על הדופק ולהפיק אירוע שהוא 'המילה האחרונה' בתחום שמתפתח תמידית ומציע לאורחים שיאים חדשים של אירוח, של חוויה של יצירה ושל התרגשות.
לא משנה אם מתוכנן ארוע חברה, יום כיף, כנס, ישיבת דירקטוריון, השקה, טיול, סדנא או יום גיבוש - כל אחד מאירועים אלה מצריך אינסוף הכנות ודאגה לפרטים תוך עמידה בלוחות זמנים ובתקציב נתון.
מנהלות רווחה רבות מעדיפות לתכנן את האירוע לבד כדי לחסוך כסף, אולם בפועל מפיק אירועים מקצועי עשוי לחסוך כסף לארגון ובמקביל להעניק למנהלת הרווחה משאב יקר מאוד: זמן פנוי.

לא מזמן השתתפתי בכנס קטן ללקוחות של חברת תוכנה ישראלית. תוכנית הכנס כללה הצגת גרסה חדשה של התוכנה, מספר הרצאות קצרות ו- Case Studies. הכנס היה מ-ש-ע-מ-ם. הקהל המנומס, כמה עשרות אנשים, היה שקט לחלוטין ולא נשאלה שאלה אחת לאורך כל הכנס. מה השתבש? כצופה אשר רגיל לעמוד בצד השני דווקא - מול הקהל - אציע כאן את התובנות שלי כדי לעזור לכם לארגן כנס מעניין ואולי אפילו סוער.

במאמר זה אסקור את היתרונות בעבודה עם סוסים כדרך להעצמה אישית או העצמה קבוצתית.
הסוס בעל חיים גדול, עוצמתי, מאתגר, מעצם היותו חיה נטרפת בטבע, הסוס מגלה רגישות גבוהה מאוד לנעשה סביבו, הוא מגיב באופן ברור ומיידי להתרחשויות וחש את האווירה ואת הנמצאים בקרבתו. מאחר ובאופיו הוא חית עדר, מתגלים באופן התנהגותו קודים חברתיים מאוד מוכרים ודומים לנו בני האדם.
לסוסים רגישות גבוהה במיוחד לתקשורת לא מילולית. בנוסף, מאחר ובאופיו הוא חית עדר, הוא מחפש נוכחות של אחרים- ומגיב אליה באופן לא מילולי, אובייקטיבי וללא שיפוטיות. בדומה לנו, בני האדם. מעטים הם האנשים המכירים במעמד החשוב של תקשורת בלתי-מילולית במקומות העבודה או בעולם העסקים. תקשורת בלתי-מילולית, מלווה אותנו בכל הפעילויות. היא קיימת באינטראקציה חברתית או עסקית. במקרים רבים, זה החלק החשוב או הדומיננטי ביותר בתקשורת.

אחד התהליכים החשובים בארגון כנס ממוקד, יעיל ובהתאם לתקציבים רצויים הוא הרישום לכנס. בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי משמעותי בעולם הרישום הממוחשב. עם חלוף הזמן עולה הצורך בניהול איכותי של מוזמני האירועים והכנסים בארץ ובחו"ל ומפותחים פתרונות רישום מגוונים. תהליך הרישום לכנס מתפצל לשני שלבים:
רישום לכנס, לרבות רישום מקדמי של מתעניינים בכנס
קליטה, רישום והכוונה ביום הכנס.

Pages