הוזמנתי על ידי תמר לוי, מנהלת השיווק בחברת "מבשלים חוויה- פרתם" לבקר במתחם האירועים והסדנאות של החברה, השוכן באזור התעשייה בראשון לציון (סמוך לצומת בית דגן). כבר בירידה מהרחוב הראשי לכיוון מתחם האירועים שמעתי קולות צהלה והתלהבות בוקעים מהמתחם. כשנכנסתי פנימה למתחם "מבשלים חוויה פרתם" נגלה לעיניי מחזה משובב. כ-40 עובדי חברת מכתשים אגן מחולקים לקבוצות קטנות, עמלים על הכנת מנות שונות ומשונות, מנות ראשיות, תוספות קינוחים.
בכל מקום פזורים כלים ומצרכים והכול במתחם אירוח ובישולים מהודר ומעוצב בטוב טעם. קשה היה להתעלם מההתלהבות של העובדים ומתחושות המוטיבציה והמשימתיות שהרגישו.
ההזמנה הייתה לאירוע "קרב סכינים" של עובדי אחת המחלקות בחברת מכתשים אגן. בכל הסדנאות מקבלים את פני המשתתפים בפוקאצ'ות טריות הנאפות במקום לצד מטבלים טעימים. המוזמנים מקבלים הסבר קצר על מהלך הסדנה ועל הוראות הבטיחות שעליהן יש להקפיד. לכל משתתף מוכנת מראש עמדת בישול משלו, הכוללת: קרש חיתוך, סכין חיתוך וסינר. קיימת הקפדה על שימוש בחומרי גלם איכותיים. נשאר רק להפשיל שרוולים ולהתחיל בעבודה.
העובדים התחלקו ל-2 קבוצות המתמודדות זו מול זו על תואר הקבוצה המנצחת. במשימה זכתה הקבוצה שעמדה ביעדים ובלו"ז שהוגדר. בסיום תהליך הכנת הארוחה, כל המשתתפים ערכו שולחן משותף ונהנו ביחד מפרי עמלם- ארוחה גדולה, עשירה, טעימה ומפנקת שהשאירה טעם של עוד.
כל האירוע התנהל במתחם אירוח אינטימי ומעוצב. המתחם כולל אולם סדנאות ואירוח מפואר וכן חדר ישיבות/ הדרכה מאובזר הכולל: פינת אספרסו עשירה, שירותי משרד מלאים, ציוד הקרנה, אינטרנט אלחוטי ועוד. חדר הישיבות מצוי בקומה השנייה מאובזר ומעוצב ויכול להכיל עד כ-38 אנשים. בהחלט חברות באזור יכולות לקחת בחשבון חדר ישיבות זה לצורכי פגישות, הפעלות סדנאות וכד'.
תמר סיפרה לי שאת המקום מנהלים יניב פרטוש, שף ומיה תמיר, יועצת ארגונית (M.A.) ומנחת קבוצות. בנוסף סיפרה תמר כי "מבשלים חוויה פרתם" מקיימים אירועים גם מחוץ לתחומי המתחם שלהם: במשרד, בבית או בחיק הטבע על פי דרישות ובקשות הלקוח.
ייעוץ ארגוני ופיתוח ארגוני מהווים חלק מרכזי מפעילות מבשלים חוויה-פרתם. גם במטבח כמו במשרד, יש לעמוד ביעדים ובלוחות זמנים, לנהל תקציב, לקבל החלטות, לבצע חלוקת תפקידים, לייצר תקשורת בינאישית אפקטיבית ולעבוד כצוות. זו הסיבה שהחיבור בין עולם המטבח לעולם של הייעוץ הארגוני, הוא יותר מטבעי.
חזון הארגון, ניהול צוותים, ניהול קונפליקטים והתמודדות עם מצבי משבר, הם רק חלק מן התכנים השונים המועברים במסגרת התוכנית לפיתוח ארגוני. בהוספת ליווי של יועץ ארגוני ו/או תוכן בהתאמה אישית לצרכי החברה, יכולים ארגונים לקחת את האירוע צעד אחד קדימה- מחוויה של גיבוש והנאה, לסדנה פרקטית שתעניק כלים מעשיים להתמודדות עם מצבים שונים בארגון בהמשך הדרך, ללמוד מתוך ההתנסות במטבח, כיצד לכוון את העובדים לעבודה משותפת יעילה ומהנה ולהצלחת הארגון.
לסיכום, באנו לביקור והתרשמנו. הסדנאות נראות כחוויה מומלצת לכל ארגון.